Colon Hydroptherapie

Hoi en welkom!

“Colon Care Pro – Darmspoelingen”

Roos Eradus werkzaam als verpleegkundige (20 jaar) en heeft een praktijk bij IVY voor Colon Hydrotherapie en Orthomoleculair.

Colon Hydrotherapie is een zachte en zeer efficiënte manier om de hele dikke darm te reinigen met gefilterd water op lichaamstemperatuur, waardoor er gezuiverd bloed naar de lever gaat en vervolgens door het hele lichaam. Waardoor het gelijk een kleine interne wassing is voor het hele lijf.

De Darm reageert ook op stress en allerlei emoties waardoor de spoeling tevens ook geestelijke opruiming kan zijn. Ook wordt serotonine voor 80% inde darmen aangemaakt, zo is het verstandig om bij depressiviteit te kijken of er geen darmproblematiek ten grondslag ligt.

Voor wie is de darmspoeling bedoeld; Dikke darmspoelingen is eigenlijk bij iedereen gebaat, want het is een kleine wassing voor het hele lichaam, een echte detox. De darmen zijn zeer belangrijk bij opname van voedingstoffen en uitscheiden van toxines/afvalstoffen. In loop van tijd blijven voedselresten achter in de darm, waardoor er 4 tot 17 kg vastgekoekte lagen kunnen vastzitten die toxines vasthouden en uiteindelijk in onze bloedbaan terecht kunnen komen en vele klachten kunnen geven en uiteindelijk je ziek kunnen maken.

Klachten en ziektebeelden kunnen zeer uitlopen zijn, van vermoeidheid en concentratieproblemen, opgeblazen gevoel tot artritis, parkinson en alzheimer. De behandeling heeft dus zeer preventieve werking op jouw gezondheid. Daarnaast is het ook zeer effectief voor mensen met obstipatie of moeilijk naar toilet gaan want de spoeling is tevens een goede darmtraining. De laatste spoeling die ik geef zal met probiotica zijn om uw darmflora weer aan te sterken.

Happy gut, happy body & brains.

Roos Eradus
info@coloncarepro.nl 

Colon Hydrotherapie

🌱 Clean your gut  Colon Hydrotherapie🌱

Waarom het reinigen van je dikke darm zo belangrijk is?

Alles in het lichaam is afhankelijk van de werking van de dikke darm. Alles wat de dikke darm in de weg staat, zoals bijvoorbeeld verstoppingen, beïnvloeden alle organen in het lichaam negatief.

Alle ziekten en aandoeningen die we kennen hebben meestal één kenmerk gemeen: ze ontstaan meestal allemaal ergens in de spijsvertering. Daarbij gaan ziekten en aandoeningen ook vaak gepaard met een emotioneel probleem.

In deze maatschappij waarbij we makkelijk veel snelle koolhydraten en suikers tot ons nemen ondervindt het lichaam snel tekort aan goede voedingsmiddelen. Hierdoor en zullen er in het lichaam meer klachten ontstaan. In het begin zijn dit vaak wat vagere klachten waar je niet direct je voedingspatroon als oorzaak achter zoekt.

Enkele voorbeelden van deze klachten kunnen zijn:

🌱hoofdpijn, migraine
🌱slechte concentratie
🌱frog, mist in hoofd
🌱slecht slapen
🌱vermoeiheid
🌱slechte huid, eczeem, acné
🌱allergie
🌱obstipatie
🌱pds
🌱slechte adem
🌱menstruatieproblemen
🌱onvruchtbaarheid
🌱depressieve gevoelens

Als de toevoer van toxines blijven aanhouden en de lymfe en het immuunsysteem deze stroom aan toxines niet meer kunnen opruimen wordt daarwand permeabel. Op deze manier kunnen ziekteverwekkers de bloedbaan in komen waardoor er ergere klachten kunnen onstaan zoals:
🌱diverticulitis
🌱ziekte van Crohn
🌱gewrichtsklachten
🌱Parkinson
🌱Alzheimer

Ook kunnen de cellen binnen het lichaam zich gaan verkeerd ontwikkelen wat evt kan leiden tot zelfs kwaadaardige ziektebeelden.

Obstipatie (verstoppingen binnen het lichaam) is een broedplaats van ongewenste destructieve microben en parasieten. Deze kunnen zich dankzij de verstoppingen heel goed verspreiden.

Doordat parasieten en microben zich verspreiden kan de darmwerking volledig worden verstoort. Het slijmvlies van de dikke darm wordt geïrriteerd waardoor de voedingstoffen niet goed meer kunnen worden opgenomen. Hierdoor zullen er binnen het lichaam voedingstekorten gaan ontstaan. Deze voedingstekorten hebben weer invloed op de hormoonhuishouding en de immuniteit.

De darmen proberen continue om de verstoppingen, door het buitensporige afval en toxines, te verhelpen.

Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen op oudere leeftijd last van hun taille die in omvang toeneemt. De toename van deze omvang wordt veroorzaakt door korstvormige lagen van oud, onverteerd voedsel met verhard slijm in de dikke darm. Deze hebben zich in de jaren opgestapeld aan de binnenzijde van de darmwand waardoor de doorsnede van de doorgang van ontlasting verkleind wordt.

Om dit probleem op te lossen laat het lichaam de dikke darm uitzetten voor enerzijds de opname van voedingsstoffen en anderzijds het afvoeren van ontlasting. Bij veel mensen zorgt dit voor overgewicht tot zelfs aan morbide obesitas.

Gewichtstoename begint namelijk in de dikke darm om zich geleidelijk aan in de rest van het lichaam te verspreiden. Meestal begint het Colon Transversum, het middendeel van de dikke darm, te verzakken. Door deze verzakking ontstaat er een grotere druk in de onderbuik waaronder de blaas, de prostaat en de vrouwelijke voortplantingsorganen van hun plaats raken en zowel functionele als structurele schade oplopen.

Daarnaast kan het evenwichtspunt van het lichaam ook nog veranderen waardoor de onderrug meer foutief belast raakt, met heup- knie en rugproblemen als gevolg.

Kortom de meeste (chronische)ziektes zijn gevolg van een niet goed functionerende, overbelaste dikke darm. De oorzaak hiervan zijn ophopingen van afvalstoffen, verhard slijm en toxines.

Het reinigen van uw dikke darm samen met een gezondere levensstijl helpt uw lichaam alles op te ruimen. Hierdoor zal uw lichaam weer in betere staat zijn om de voedingsstoffen op te kunnen nemen. Tenslotte zijn voedingsstoffen dé essentiële brandstof voor het lichaam.

Wil je meer weten over het reinigen van de darmen in zijn werking gaat?

Neem vrijblijvend contact met ons op 06-83331007.
Praktijk zit gevestigd in Ivy Boutique Wellness aan de Veurseweg 180, 2252 AG Voorschoten.

U kunt ook mailen of bellen voor meer informatie over het maken van een afspraak.

Ik heb mijn eerste behandeling bij Colon care pro gehad. Wat een professionele omgeving! Door de vele jaren ervaring van Roos voelde ik mij gelijk op mijn gemak. Het gênante gevoel wat ik van tevoren had verdween als sneeuw voor de zon. De behandeling heb ik als zeer prettig ervaren, Roos neemt alle tijd voor je en ze geeft veel informatie over voeding. Na de behandeling voelde ik mij als herboren!

C. le Noble

Was toch wel zenuwachtig voor de behandeling, maar moet zeggen hij is me zeer meegevallen. Ben erg blij met het resultaat en voel me heerlijk.

L. Kooi

Voel me zeer prettig na de behandeling, dank je wel lieve Roos. Heeft mij echt geholpen en natuurlijk mijn lichaam ook!

S. Neijhoft

Laatste Blogs

Colon Hydrotherapie

Colon Hydrotherapie

Eerste bericht over Colon Hydrotherapie